27 martie 2012

GHEORGHE FUNAR LA TIMISOARA



Sîmbătă, 24 martie 2012, a fost o zi plină de activităţi la Filiala Timiş a P.R.M., iar pentru Timişoara - una în care romanismul a fost reinstalat acolo unde îi este locul: în centrul atenţiei. Evenimentul a fost lansarea la Timişoara a cărţii „Holocaustul împotriva Poporului Român”, a domnului ec. dr. Gheorghe Funar. În prezenţa unui numeros auditoriu, format din reprezentanţii mass-media, cadre universitare, membri ai P.R.M. şi P.N.G., alţi invitaţi, preşedintele Filialei P.R.M. Timiş, ec. Grigore Trif, a subliniat că: „Astăzi, la o săptămînă după ce un anume H.R. Patapievici a fost în mod nefericit onorat de un titlu nemeritat, oferit de un număr mic de falşi intelectuali timişoreni, încercăm să repunem cartea în drepturile ei fireşti.

Orice carte are valoarea stabilită de cititori, dar astăzi vă prezint în primul rînd autorul ei. Un om care se legitimează cu renumele său de mare român, un om cu rădăcini adînci în aceste locuri româneşti: domnul Gheorghe Funar”. În continuare, auditoriul a fost captivat de o prezentare ultradocumentată a civilizaţiei dace, vatră a civilizaţiei universale. Un rechizitoriu aspru, dar foarte bine argumentat asupra Roşiei Montane, de la origini pînă la jaful actual, a atras prezenţa activă a sălii. Realmente, 2 ore s-au dovedit insuficiente, dar programul domnului Funar era unul strict.

A urmat o emisiune la postul local de mare audienţă TVT 89. Realizatorul, domnul Dan Radosav, a fost încîntat de prestaţia invitatului şi recomandăm tuturor românilor din zona Timişoara, Arad şi Caraş-Severin, să urmărească marţi, 27 martie, de la orele 20, acest post de televiziune.

Fără a lua prînzul - oricum sîntem în post - domnul Funar s-a grăbit spre Teremia Mare. Acolo, peste 100 de oameni au asistat la lansarea candidatului P.R.M. pentru Primărie, domnul Nicolae Ciocoi. Un tînăr cu perspective reale, care a beneficiat de girul unuia dintre marii politicieni ai zonei (se ştie că secretarul general al P.R.M. este născut la Sînnicolau Mare). Într-un dialog viu cu sala, a fost prezentată cartea lansată, dar şi realizări şi chiar mici picanterii din activitatea domnului Funar ca primar al oraşului Cluj-Napoca. A fost o pregătire de preluare a ştafetei pentru unul din tinerii candidaţi P.R.M.-işti. Ziua de 24 martie a fost una de pregătire a campaniei electorale care stă să înceapă. Interesul real şi entuziasmul cu care a fost primit pe aceste meleaguri domnul Funar este unul dătător de speranţe. Terenul a fost pregătit, e doar primăvară, la începutul verii vom culege primele roade, iar toamna ne va aduce adevărata recoltă: reintrarea P.R.M. în Parlamentul României.

BIROUL DE PRESĂ AL P.R.M. TIMIŞ

0 comentarii: