16 martie 2010

Alegeri in PRM Timis

Duminică 14.03.2010 în moderna sală de conferinte a Casei Adam Muller Guttenbrunn din Timişoara, a avut loc Conferinţa Judeţeană  de dare de seamă şi alegeri a organizaţiei Timiş a Partidului Romania Mare.

 În prezenţa a 148 de membri din care 140 delegaţi şi 8 invitaţi, preşedintele interimar al filialei dl.Trif Grigore a transmis cuvantul de salut tuturor participanţilor .Din partea conducerii centrale a PRM  a participat şi condus lucrările dl.Costel Avram,  responsabil zonal şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. După salutul invitaţilor, din care îl remarcăm pe cel al vicepreşedintelui PSD Timiş, dl. Titu Bojin, domnul Grigore Trif a prezentat darea de seamă pentru perioada interimatului său şi a biroului judeţean, respectiv septembrie 2009- martie 2010.

  În glumă şi nu prea,  s-a comparat această dare de seamă cu un ``jurnal de front `` deoarece evenimentul central al toamnei 2009     – campania pentru alegerile prezidentiale – a semănat cu un război, purtat de PDL, PSD şi PNL cu armele cele mai neconvenţionale posibile. Principalii protagonişti au aruncat în luptă întregul arsenal de : dosare,  pachete electorale, promisiuni mincinoase, bani negri şi foarte negri, pentru ca în final să recurgă la metoda pe care o cunosc cel mai bine : furtul la urne.

   În aceste condiţii, organizaţia judeţeană Timiş a PRM , care din mers a echilibrat situaţia financiară ( preluată cu o datorie de 5.300 ron ) beneficiind de o calitate umană deosebită a membrilor şi  simpatizanţilor săi a realizat un număr de 13.226 voturi.În procente e undeva la 4,7 % dar în voturi absolute, înseamnă o creştere deosebită faţă de cele 9.600 realizate împreună cu PNG la europarlamentare. Ieşind pe locul IV în judeţ, PRM Timiş a obţinut mai multe voturi decat PNG, UDMR şi Partidul Verzilor la un loc.

Şi totul cu cca 8.000 ron buget de campanie. La un just raport voturi per bani cheltuiţi PRM Timiş a caştigat detaşat alegerile.

  Per ansamblu din această perioadă PRM Timiş a ieşit întărit, atat ca număr de filiale cat şi în ceea ce priveşte calitatea umană şi profesională a membrilor săi. Menţiuni speciale pentru organizaţiile de tineret şi cele din Buziaş, Livezile, Sannicolaul Mare, Jimbolia, Făget, Nădrag.

  În continuare cei trei candidati la funcţia de preşedinte al organizaţiei PRM Timiş, respectiv d-nul ec.Trif Grigore, ec. Pribeanu Gheorghe şi Cucaila Stan şi-au prezentat alegătorilor moţiunile proprii.

 În urma exprimării celor 140 de voturi d-nul ec.Trif Grigore a caştigat cu un număr de 95 voturi, urmat de d-nul Pribeanu Gheorghe cu 34 de voturi.

  Consiliul Judeţean format din 81 de membri ales în unanimitate, a validat apoi Biroul Executiv Judeţean propus de preşedintele ales, format din 21 membri.

 

 

                                                                 

                                                                  Biroul de presă al PRM Timiş

0 comentarii: