5 aprilie 2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Pentru a nu politiza evenimentul, membrii PRM Timiş au participat ca persoane private la mitingul organizat în data de 04.04.2013 împotriva explorării şi exploatării gazelor de şist pe teritoriul României. Acest miting, organizat de mai multe ONG-uri, vine la exact un an după ce PRM propunea, în luna aprilie 2012, printr-un comunicat de presă remis de conducerea acestui partid, organizarea unui referendum naţional care solicita românilor să-şi exprime punctul de vedere referitor la problema exploatării gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice, dar şi la exploatarea minelor de aur, argint şi metale rare prin folosirea cianurilor, o altă problema dureroasă pentru români. Comunicatul respectiv nu a fost preluat de presa centrală din motive lesne de înţeles, deoarece erau prea aproape alegerile locale şi deja era decis ca PRM să nu intre în vreun Consiliu Judeţean.
Ideea care s-a desprins şi din acest miting, cel puţin în Timişoara, a fost clară: REFERENDUM NAŢIONAL. Propunerea noastră este ca acest referendum să se desfăşoare odată cu proximul referendum organizat pentru suspendarea preşedintelui, pentru a fi evitate astfel costuri suplimentare şi tot atunci ar mai putea fi adăugată o întrebare referitoare la suspendarea guvernului USL care a trădat încrederea populaţiei în această problemă precum şi în multe altele.

Dr. Livius Ţîrnea,
Preşedinte al PRM Timiş

P.S.: comunicatul de presă din aprilie 2012, semnat chiar de preşedintele PRM, la care se face referire poate fi vizualizat pe următorul link:

http://www.tineretprmtimis.blogspot.ro/2012/04/referendum-national.html


0 comentarii: