21 martie 2010

Trecut comun, viitor comun - acasă, în Europa

 

Veniţi să ne alăturăm glasurile spre a le spune diriguitorilor ţării că în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, trăim peste 400.000 de români! Suntem urmaşii celor care secole de-a rândul au înfruntat „cele mai crâncene mijloace cu scopul de a ne desfiinţa şi maghiariza”, cum a afirmat cel ce a fost întâiul patriarh al României, Miron Cristea, fiu al Topliţei Române. Asemenea mijloace, sub o altă formă, sunt folosite si astăzi împotriva identităţii şi dăinuirii noastre. Iar acestea se petrec după mai bine de nouă decenii de la Marea Unire de la Alba Iulia, din 1 decembrie 1918, când Transilvana noastră străbună s-a unit cu România!

OTRM Timiş a participat Sâmbătă 20 Martie  la o manifestare organizată de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş desfăşurata in Topliţa jud.Harghita organizatia OTRM Timiş a fost reprezentată de 10 membri printre care presedintele OTRM Timis Dr. Livius  Tîrnea şi presedintele OTRM Timisoara Susaru Andrei.

 În memorandumul citit de preşedintele Forumului, Ioan Solomon, românii din cele trei judeţe solicită Camerei Deputaţilor şi preşedintelui României să nu adopte şi să nu promulge legea statutului minorităţilor naţionale "iniţiată de UDMR şi însuşită de Guvern, act normativ prin care se urmăreşte legiferarea bazei autonomiei teritoriale pe criterii etnice sub formula autonomiei culturale". 

A concis ,

Presedintele OTRM Timişoara Susaru Andrei  

 

 

0 comentarii: