29 martie 2010

Ce aveţi cu ţara?


Ce aveţi cu ţara?

Ce aveţi cu ţara, domnilor, care croiţi hărţi forfecîndu-ne teritoriul cu vorba şi scrisul? Porţile ei, Transilvania şi Banatul, Muntenia şi Dobrogea, Moldova şi Maramureşul şi toate celelalte vetre ale dăinuirii şi durerii.

Trude, lupte, visurile noastre sînt indivizibile.
Ce aveţi cu ţara, domnilor, cînd pentru a bloca ajutorul care i-ar putea veni din afară insinuaţi riscuri la care s-ar expune, chipurile, investitorii pe care îi aşteptăm? Sau, cumva, se perpetuează astfel diabolica psihoză care accelerează cererile de împrumuturi? Fiindcă sumele respective se întorc tot de unde au plecat. Ba mai umflate, căci vin şi dobînzile; încît te intrebi cine pe cine ajută: bogaţii pe săraci, iar privilegiaţii sorţii pe urgisiţi sau invers?
Ce aveţi cu ţara, domnilor, de îi luaţi din cele ce are şi, sub pavăza de Turist descurcăreţ, treceţi dincolo şi vindeţi bucată cu bucată stropi din viaţa ei şi fărîme din vlaga ei? Ce aveţi cu ţara, domnilor, care aţîţaţi, dezbinaţi, amăgiţi şi amărîţi sufletele oamenilor? Ei nu au decît o vină: ţin la ţara lor, suferă şi speră o dată cu ea. Este greu? Ce aveţi cu ţara de o împingeţi cînd spre Occident, cînd spre Kremlin, cînd spre Rîpă?
Ce aveţi cu ţara, domnilor? Ea de-a pururi răbdătoare, noi, îmboldiţi de efemer. Ea sfîntă şi omenoasă, noi- ingraţi şi superficiali.
Ea, veşnică, noi, muritori.
Dr. GHASSAN ABOULTEF,
Vicepreşedinte al Partidului România Mare -
Filiala Judeţeană Timiş

0 comentarii: