14 decembrie 2010

FRĂŢIE CA LA ... PRIMĂRIE


 

Un eveniment cultural important a fost omis aproape în totalitate de mass media timişoreană. Întors de la Viena, unde a concertat în faţa unei săli arhipline a Operei – corul de la Soroca (Basarabia) a făcut un popas de o zi, 7 decembrie 2010 în Timişoara. Informat, primarul oraşului a ”onorat” corul cu o primire la Primărie. Aşa este creştineşte, să deschizi uşa colindătorilor. Doar că, după aceea domnul primar a tratat evenimentul cu indiferenţă. Uitând că principalii beneficiari ai frumoaselor colinzi trebuiau să fie timişorenii, nu a făcut nimic pentru mediatizarea evenimentului. Astfel, concertul din seara zilei de 7 decembrie ora 18, din Catedrala Mitropolitană, a fost onorat de maximum 70 de timişoreni. Din care o bună parte enoriaşi ce au venit la vecernie. Şi uite aşa spiritul timişorean devine aparent tot mai distant, fără a reverbera la mesajele româneşti şi din păcate nici la cele creştine. De fapt este un rezultat al manipulării timişorenilor de către cei care ar trebui să-i informeze şi să-i reprezinte; nu numai la dineuri oficiale, recepţii, tăieri de panglici...

Concertul, al doilea după cel de dimineaţă ţinut la mănăstirea Şag, a fost unul de înaltă ţinută artistică. Şi mai ales morală, fondatoarea corului, doamna Veronica Chitan manifestându-şi bucuria de a fi în mijlocul fraţilor bănăţeni.
Spiritul românesc a fost totuşi reprezentat şi la nivelul timişorenilor, basarabenii fiind aplaudaţi printre alţii de liderii locali ai României Mari. Care înainte de a fi partid este cel mai înalt ideal al Neamului Românesc.
Biroul de presă al PRM Timiş

0 comentarii: