12 mai 2010

CINISMUL PREŞEDINTELUI - VITREG AL ROMÂNIEI ŞI ÎNDATORAREA EXTERNĂ


După lovitura de stat din decembrie 1989, la comandă şi sub coordonare externă, actorii politici din România au fost dirijaţi spre P.D.S.R. ( P.S.D.), P.N.L., P.D. (P.D.L.), P.N.Ţ.C.D., P.U.R. (P.C.) şi U.D.M.R. şi au făcut cu schimbul la Putere, în diverse combinaţii, timp de 20 de ani, cu scopul de a permite jefuirea avuţiei naţionale de peste 300 miliarde de euro, generalizarea corupţiei, sărăcirea majorităţii populaţiei şi creşterea datoriei externe la mai mult de 120 miliarde de euro. Parlamentul a fost compromis atît din exterior, cît şi din interior.

De regulă, majoritatea guvernamentală, formată şi condusă de preşedinţii Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu, a controlat şi a condus Parlamentul. Ca urmare, timp de 20 de ani, Parlamentul nu a controlat Guvernul în privinţa: fondurilor încasate din privatizări; modului de valorificare a bogăţiilor naturale ale Poporului Român; împrumuturilor externe şi a destinaţiei acestora. După două decenii de capitalism şi după aderarea la Uniunea Europeană, românii constată că România este prăbuşită, că a fost transformată într-o colonie şi că a fost împinsă în pragul falimentului, fiind amanetat viitorul Poporului Român. Preşedintele - vitreg la României i-a "ciuruit" pe majoritatea cetăţenilor români, în seara zilei de 6 mai 2010, cînd i-a înştiinţat că nu a decis un program anti-criză, ci măsuri urgente, pentru adîncirea crizei, de la 1 iunie a.c., respectiv: tăierea veniturilor bugetarilor cu 25%; tăierea pensiilor şi ajutoarelor de şomaj cu 15%; tăierea ajutoarelor sociale şi a subvenţiilor pentru apa caldă şi încălzire; mărirea impozitelor pe terenurile agricole. Premierul Boc, împreună cu F.M.I., a decis şi s-a angajat, prin scrisoarea de intenţie, că va impozita tichetele de masă şi dobînzile la depozitele de la bănci, că va tăia al 13-lea salariu. De asemenea, vor să disponibilizeze în acest an 250.000 de bugetari şi să închidă 200 de spitale. Înainte de Înălţarea Domnului şi de Ziua Eroilor, comandantul suprem la Armatei şi primul-ministru s-au angajat în faţa F.M.I. că vor tăia 15% din indemnizaţiile veteranilor şi văduvelor de război, care sînt în sumă de 92-300 de lei/lună. Majoritatea românilor sînt năuciţi, disperaţi, revoltaţi şi derutaţi de jocurile politicienilor şi ale misiunii F.M.I., din perioada 6-10 mai 2010, realizînd că se pregăteşte Apocalipsa după Băsescu şi Boc. Ciuma portocalie în frunte cu Băsescu şi Boc, împreună cu F.M.I., i-a condamnat pe cetăţenii români la sărăcie, foamete şi moarte cu zile. Întîlnirile, negocierile şi medierile au avut loc, zi şi noapte, la diferite palate şi sedii de partide, inclusiv sîmbăta şi duminica, cei din Executiv făcîndu-se că analizează soluţiile potrivite pentru a face un rău cît mai mic României şi românilor. Unii tîmpiţi şi manipulatori specializaţi ai opiniei publice se bucură că dintre două variante rele a fost aleasă varianta cea mai puţin rea, care înseamnă un genocid rapid şi dezastru pe toate planurile. Duşmanii Poporului Român le insultă românilor inteligenţa. Adevărul este următorul:
1) Preşedintele-vitreg şi alogen al României face jocul celor care l-au adus şi menţinut la Putere, cu scopul de a mări datoria externă cu încă 30-40 miliarde de euro în toamna acestui an, pentru a rambursa datoria scadentă din aceasta, de peste 10 miliarde de euro, plus dobînzi de 2 miliarde de euro, şi pentru a asigura plata datoriei externe din anul 2011, care întrece suma de 15 miliarde de euro, plus dobînzi de cca. 3 miliarde de euro. Subliniem că numai Partidul România Mare a atras atenţia, de nenumărate ori, asupra creşterii alarmante şi nejustificate a datoriei externe, precum şi a consecinţelor acestei îndatorări nesăbuite. Brusc şi suspect, preşedintele-vitreg al României, fără să consulte Parlamentul, partidele politice şi Poporul Român, printr-un referendum naţional - a decis ca de la 1 iunie a.c. să taie din veniturile, pensiile, ajutoarele şi subvenţiile cuvenite la peste 15 milioane de cetăţeni şi să mărească mai multe impozite. Legal şi practic este imposibil, lucru ştiut şi de ciuma portocalie care îşi asumă partenitatea ideilor. După ce a aruncat bolovanul în fîntînă, preşedintele Băsescu se face că negociază cu sindicatele şi partidele politice, ajungînd să pună în discuţie reducerea numărului de pamperşi (?!). Vor urma acţiuni de protest în Bucureşti şi în toată ţara, tergiversări în domeniul legislativ şi peste 5 milioane de procese, cu blocarea Justiţiei. Cu siguranţă că judecătorii nu vor decide să-şi reducă veniturile cu 25%, iar pentru colegii lor pensionari să piardă 15% din pensie, aşa cum vor vampirii de la P.D.L., U.N.P.R. şi U.D.M.R. În harababura politică provocată de P.D.L., U.D.M.R., U.N.P.R. şi de deputaţii aparţinînd minorităţilor naţionale, va apărea preşedintele-vitreg Băsescu, care are pregătit (după centura de siguranţă) un colac de salvare: singura soluţie va fi un nou şi uriaş împrumut extern, plus creşterea TVA şi a cotei unice.
2) Preşedintele Băsescu şi Guvernele Tăriceanu I (P.N.L., P.D., P.C. şi U.D. M.R.), Tăriceanu II (P.N.L. şi U.D.M.R.) şi Boc I-IV (P.D.L., P.S.D. şi U.D.M.R.) au îndatorat Poporul Român, în ultimii 5 ani, cu peste 50 miliarde de euro, fără să informeze Parlamentul şi pe cetăţenii ţării în privinţa cheltuirii acestor sume colosale. Acum, preşedintele-vitreg Băsescu le spune, cu seninătate, românilor că în anii 2007 şi 2008 s-au luat împrumuturi externe foarte mari de către Guvernul Tăriceanu II (P.N.L.+ U.D.M.R.), uitînd că el era preşedintele României, că a fost de acord cu acele împrumuturi şi a păstrat secretul în privinţa cheltuirii acelor credite.
3) Preşedinţii Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu, împreună cu guvernatorul Băncii Naţionale a României, eternul Mugurel Constantin Isărescu, şi toate guvernele din perioada 1990-2010, au privatizat aproape tot din România, dar niciodată Poporul Român şi Parlamentul nu au fost informaţi asupra rezultatelor privatizărilor, a sumelor încasate şi a destinaţiei acestora. După multe privatizări, Poporul Român a rămas bun de plată. De exemplu:
- S-a dat, de fapt, gratis Combinatul Sidex de la Galaţi şi apoi guvernul a plătit noului proprietar suma de peste 700 milioane de dolari pentru neîndeplinirea clauzelor contractuale de către Statul Român (?!).
- Averea PETROM, de peste 20 miliarde de euro, şi zăcămintele de ţiţei şi gaze naturale ale Poporului Român s-au dat la O.M.V. şi la poporul austriac pentru numai 668 milioane de euro (suma este egală cu profitul obţinut de firma românească într-un an). Timp de 10 ani, Guvernul Năstase a angajat Statul Român să plătească anual sute de milioane euro pentru decontaminarea istorică a mediului. Totodată, prin contractul de privatizare, Guvernul Năstase a acceptat ceva incredibil: cea mai mică redevenţă din lume să fie aplicată la preţul fix al ţiţeiului, de numai 22 dolari/baril, indiferent de preţul ţiţeiului pe piaţa mondială, chiar şi atunci cînd acesta a ajuns la 80-150 dolari/baril. De asemenea, România este singura ţară din lume producătoare de petrol unde Guvernul şi Parlamentul au refuzat să impoziteze cu 100% profitul excepţional, adică diferenţa dintre preţul ţiţeiului pe piaţa mondială şi costul de extracţie din România, de 13 dolari/baril. Ca urmare, anual nu s-au încasat, la Bugetul de Stat, venituri de cel puţin 5 miliarde de euro. La fel s-a procedat de către conducătorii României şi în privinţa gazelor naturale.
- Banca Comercială Română (B.C.R.) a fost privatizată, în anul 2006, sub patronajul preşedintelui Băsescu, pentru suma de 3,75 miliarde de euro, din care Statul Român a încasat doar 2,25 miliarde de euro şi nu se ştie ce destinaţie a luat suma respectivă. Diferenţa de 1,5 miliarde de euro au acceptat preşedintele Băsescu şi Guvernul Tăriceanu să fie dată, cîte 750 milioane de euro, la o bancă europeană şi la o bancă din S.U.A., care au împrumutat B.C.R. (cu cca. 6 luni înainte de privatizare) cu suma de 50 milioane de euro, respectiv 75 milioane de dolari. Ca urmare, pentru aceste împrumuturi, preşedintele Băsescu şi premierul Tăriceanu au plătit o dobîndă de 700 milioane de euro la fiecare bancă, iar acum ciuma portocalie zice că singura soluţie este tăierea salariilor, pensiilor, ajutoarelor sociale, indemnizaţiilor umilitoare pentru veteranii de război şi mărirea impozitelor. După ce dl.Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu a încasat din bani publici, în anul 2009, peste 100.000 de euro ca membru în diferite Consilii de Administraţie, a fost numit ministru de Finanţe, ca să taie de la cei mulţi şi săraci. Acum, acelaşi preşedinte-vitreg al României vrea să-i "ciuruiască" pe pensionari, pe şomeri, pe veterani şi pe asistaţii sociali, zicînd că nu sînt bani, respectiv că îi lipsesc 500 milioane de euro la Buget. Mai grav este faptul că, prin contractul de privatizare a B.C.R., s-a angajat Guvernul Român, cu ştiinţa şi aprobarea preşedintelui Băsescu, că în următorii 10 ani va plăti la Erstebank din Austria toată suma de 3,75 miliarde de euro, cu 1,5 miliarde de euro în plus faţă de cît s-a încasat la Bugetul de Stat. Practic, B.C.R. a fost dată gratis la poporul austriac, iar Poporul Român este bun de plată pentru 1,5 miliarde de euro, din această "afacere" care poartă marca Băsescu-Tăriceanu-Vlădescu, susţinută de către P.S.D., P.C. şi U.D.M.R. Numai P.R.M. s-a opus în Parlament la jaful de la B.C.R. şi a formulat o plîngere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie (D.N.A.), unde cercetările au fost blocate printr-o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului Tăriceanu II, votată în Parlament de către reprezentanţii P.N.L., P.D., P.S.D., P.C. şi U.D.M.R.
4) Preşedinţii Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu, împreună cu toate guvernele din perioada 1990-2010, au dat, prin încălcarea Constituţiei şi de regulă la străini, aproape toate bogăţiile naturale ale Poporului Român. Ca urmare a contractelor de concesionare, închiriere, privatizare şi vînzare a bogăţiilor Statului Român nu se încasează anual peste 30 miliarde de euro la Bugetul de Stat. Preşedintele-jucător (jucător cu soarta Poporului Român şi a României) nu are curajul măcar să vorbească în legătură cu rezilierea sau renegocierea contractelor respective. Prin Codul fiscal, la art.216, s-a stabilit că firmele care exportă ţiţei şi gaze naturale din România sînt scutite de plata impozitelor. Guvernanţii şi preşedintele-vitreg Băsescu vor să umple golul creat de ei în Bugetul de Stat prin tăierea salariilor, pensiilor şi ajutoarelor sociale, prin majorarea impozitelor şi a taxelor.
5) Preşedintele-vitreg al României, împreună cu Parlamentul, Guvernul Boc IV, liderii partidelor politice parlamentare şi ai sindicatelor ar fi trebuit să acţioneze, logic şi normal, în primul rînd şi în principal, pentru creşterea veniturilor la Bugetul de Stat. Foarte uşor şi legal se poate obţine creşterea anuală a veniturilor cu cel puţin 50 miliarde de euro, din sursele menţionate mai sus şi prin combaterea corupţiei, evaziunii fiscale şi a contrabandei. Sporirea veniturilor la Bugetul de Stat ar permite efectuarea investiţiilor, creşterea salariilor şi a pensiilor, precum şi rambursarea datoriei externe. Totodată, creşterea veniturilor la Bugetul de Stat va avea ca efect reducerea şi chiar eliminarea deficitului bugetar. Majorarea deficitului bugetar pe anul 2010, după negocierile cu echipa F.M.I., va avea drept consecinţă creşterea îndatorării externe, prin recurgerea la noi împrumuturi de la băncile străine.
6) Înainte de a tăia din salarii, pensii, ajutoare de şomaj şi ajutoare sociale, din indemnizaţii şi de a mări impozitele, preşedintele-vitreg Băsescu şi Guvernul Boc IV (P.D.L.+U.D.M.R.+U.N.P.R.) trebuie să răspundă în faţa Parlamentului la următoarele întrebări simple:
a) De ce s-au luat credite externe, de peste 120 miliarde de euro, care a fost destinaţia şi eficienţa utilizării lor?
b) Ce sume s-au încasat, în ultimii 20 de ani, din privatizări şi pe ce s-au cheltuit miliardele de euro?
c) De ce se încăpăţînează şi nu acţionează pentru creşterea anuală a veniturilor Bugetului de Stat cu cel puţin 50 miliarde de euro?
d) De ce aţi permis risipirea banilor publici către clientela politică a P.D.L., P.S.D., P.N.L., P.C. şi U.D.M.R.?
e) De ce refuzaţi să-i informaţi pe cetăţenii României, în special pe pensionari, despre "transferarea" din Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat în Bugetul de Stat a sumei de peste 10 miliarde de euro, în perioada 2000-2010, precum şi destinaţia sumelor respective, după ce au fost furaţi banii pensionarilor?
f) De ce şi cu ce scop continuaţi genocidul împotriva Poporului Român, inclusiv prin administrarea aditivilor alimentari cancerigeni şi sterilizarea fetiţelor, după administrarea aşa-zisului vaccin împotriva cancerului de col uterin?
g) Din ce surse va plăti Guvernul României, în următorii 10 ani, între 15 şi 20 miliarde de euro/an, pentru rambursarea datoriei externe şi plata dobînzilor?
h) Care este programul de rambursare a datoriei externe pe următorii 10 ani?
i) De ce aţi admis şi cu ce scop să nu fie atrase, pînă acum, peste 10 miliarde de euro de la Uniunea Europeană?
j) Ce fel de proiect de Buget a întocmit Guvernul Boc IV, împreună cu experţii F.M.I., în ianuarie 2010, ce Buget a votat Parlamentul şi ce Lege a Bugetului a promulgat preşedintele Băsescu dacă, după numai trei luni, trec la o politică de exterminare a Poporului Român cu scopul de a obţine o creştere economică egală cu zero?
k) De ce Guvernul Boc IV nu prezintă Parlamentului proiectele de rectificare a Legilor Bugetului de Stat şi Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2010, în baza celor convenite cu delegaţia F.M.I. şi a angajamentelor asumate prin scrisoarea de intenţie?
l) De ce nici un partid politic parlamentar nu sesizează Avocatul Poporului şi pe procurorul general al României în privinţa genocidului declanşat împotriva cetăţenilor români?
Practic, Regimul Băsescu-Boc, împreună cu U.D.M.R., a detonat bomba socială cu ceas, iar poliţiştii şi jandarmii sînt pregătiţi să fraternizeze cu cei nemulţumiţi.
Dr. GHEORGHE FUNAR,
Secretar general al P.R.M.,
Preşedintele Filialei P.R.M. Cluj

Copyright Tricolorul

0 comentarii: