2 iunie 2013

PNL mai are puţin şi ajunge pe urmele PNŢ CD?

Până la urmă alianţa dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu şi numirea executantului Laura Codruţa Kovesi în fruntea DNA începe să dea rezultate. A început o adevărată prigoană juridică împotriva miniştrilor şi liderilor PNL.

Deputatul liberal George Becali a fost băgat la zdup, deşi schimbul de terenuri cu MAPN avea avizul SRI şi al CSAT de atunci. Ministrului Mariana Câmpeanu i s-a descoperit un contract încheiat între mamă şi fiu de peste un milion de euro. Corneliu Dobriţoiu e cercetat de DNA că a vândut, ca ministru al Apărării, un apartament fiului său, un fel de afacere Casa Mihăileanu: primarul Băsescu îi dă casă cetăţeanului Băsescu. Şi exemplele pot continua cu liderii liberali absolut toţi incompatibili la ANI. Ciudat că de câteva luni bune, de când Victor Ponta s-a aliat cu Traian Băsecu şi justiţia e „independentă” nu am mai auzit de un pesedist anchetat de DNA sau ANI. Oare unde au dispărut dosarele de deturnare fonduri europene şi locale ale preşedintelui executiv Liviu Dragnea? Sigur nu i-au apărarea PNL-ului, dar vreau să arat că unde o clasă politică e coruptă scăparea de braţul Justiţiei e să te poziţionezi cu cel care deţine controlul parchetelor şi al DNA, adică cu preşedintele Traian Băsescu. Asistăm în România la crearea unui stat procurăresc ca pe vremea lui Stalin. Procurorii şefi sunt numiţi politic de preşedinte şi premier şi execută ordine în interes partinic, fără să deranjeze însă grupurile politice din care s-au ridicat cei care i-au numit. În presă apare apoi propaganda cu “justiţia independentă”, deşi şefii parchetelor sunt numiţi politic. La fel ca pe vremea lui Stalin, când acesta îi ordona lui Vîşinski, procurorului şef al URSS, pe cine din opoziţia politică să îi trimită în Gulag sau la moarte. S-a văzut imediat când Niţu a fost nominalizat de premier ca procuror şef imediat a dat NUP la dosarul lui Ponta de plagiat.

Victor Ponta ca produs al sistemului comunisto-fesenist şi fiu ideologic de suflet al lui Che Guevara şi Ion Ilici Iliescu s-a prins limpede de schema cu “independenţa” Justiţiei şi s-a aliat cu preşedintele Traian Băsescu să poată guverna în pace şi linişte, adică PSD să “fure” (guverneze) nedaranjat de nimeni. Şi de când a pus Ponta pe omul lui Băsescu la DNA liderii pesedişti pot guverna în linişte şi fura ţara într-o veselie. Nu îi mai deranjează nimeni. Între Băsescu şi Ponta sunt numai zâmbete şi bezele sau excursii futile pe bani publici la Bruxelles.

Este evident că PNL şi PSD nu mai au nimic în comun. Discursul pueril al lui Ponta şi Antonescu care se criticau ca doi adolescenţi în faţa congresului UDMR, care tace şi face totul pentru dezmembrarea Transilvaniei de România, este finalul penibil al unui mariaj politic care va duce la ruperea acestei mega-alianţe contra naturii ideologice, făcută în opoziţie pentru a putea mâna pe putere şi a avea acces nelimitat la bugetul cu miere bugetară. Crin Antonescu deşi se laudă că este preşedintele celui mai puternic partid, el este în realitate izolat politic şi “singur cuc” pe prima scenă a ţării. Oamenii săi sunt hăituiţi de servicii şi parchete. O parte dintre ei au luat drumul puşcăriilor sau o vor lua pe viitor. Ceea ce păţeşte acum PNL îmi aduce aminte ce a păţit PNŢ CD între anii 1997 – 1999. Atunci Ion Diaconescu s-a lăudat că s-a făcut “frate cu dracu”, adică cu Roman şi Băsescu să poată veni la putere. De fapt, a fost o capcană abilă întinsă de structurile securisto-comuniste care conduc ţara şi în care liderii ţărănişti au căzut. Guvernarea ţărănistă a fost sabotată şi a sfârşit dezastruos. Decontul greşelilor l-a plătit acest partid istoric. Vina pentru criza acelor ani a fost pusă toată în cârca PNŢ CD. Acelaşi lucru se întâmplă şi astăzi. PNL a intrat în rolul PNŢ oferit de servicii şi parchete. Liderii PNL sunt hăituiţi şi făcuţi vinovaţi de toate neajunsurile guvernării, iar liderul Crin Antonescu tot mai izolat în spaţiul public. Crin Antonescu şi PNL au făcut greşeala de a se alia cu PSD, de fapt cu structura care conduce România din 1989, crezând ca şi Ion Diaconescu în 1997 că făcându-se “frate cu dracu” vor trece puntea. Nu o să mai ajungă. Puntea se va prăbuşi sub Crin şi PNL deasupra prăpastiei: Ponta şi Sebi Ghiţă sub bagheta lui Băsescu lucrează la aceasta. În curând, USL se va rupe, iar PNL va fi făcut vinovat de toate relele posibile. Nu că mulţi lideri liberali nu ar merita asta.

Asaltul final l-a dat Băsescu asupra PNL după ce la cumpărat pe premierul Victor Ponta şi izolat pe Crin Antonescu pe scena politică. Ultimul bastion mediatic Antenele lui Dan Voiculescu, care îi mai susţineau pe Crin şi PNL, a fost aruncat într-un imens scandal de corupţie. Şeful Intact cu oblăduirea lui Dan Voiculescu şi Cameliei Voiculescu a fost implicat într-un proces de şantaj cu RDS. Arestarea lui Sorin Alexandrescu are rolul să compromită public Antenele în ochii opiniei publice şi să închidă gura singurul post TV care îl mai susţinea pe Crin Antonescu. PSD îşi va anunţa un candidat propriu la preşedinţie, care va fi sprijinit de sistemul fesenisto-securist, parchete şi servicii şi va ieşi preşedintele României în 2014, după alegeri libere, independente şi corecte ca şi în duminica orbului din 20 mai 1990. După 2016 PNL va fi istorie, dacă nu se va întâmpla ceva care să destructureze sistemul care conduce cu o mână de fier prin aceeaşi oameni ţara noastră din decembrie 1989 până astăzi. Puţin de crezut…

autor: Ionuţ Ţene

Sursa:

http://www.napocanews.ro/2013/06/pnl-mai-are-putin-si-ajunge-pe-urmele-pnt-cd.html

0 comentarii: