13 iunie 2012

SOMNOROASE PASARELE

Anul trecut am avut o ofertă de muncă într-un laborator din Germania, lângă Frankfurt, cu un salar de pornire de cca. 5000 euro lunar. Am tot stat, m-am gândit împreună cu familia ce să facem, am spus că totuşi ce reprezentant al naţionalismului românesc sunt dacă chiar şi eu plec când am o ofertă bună din occident. Acum, în urma votului din 10 iunie am luat hotărârea definitivă: NU mai plec. Românii au votat masiv USL; va fi atât de bine în România încât nu are rost sa plec ca după 2-3 ani sa vin înapoi, într-o Românie prosperă, superioară Germaniei din toate punctele de vedere.
Lăsând gluma la o parte, prima mea reacţie la aflarea rezultatelor votului de pe 10 iunie a fost că trebuie confirmate două cugetări ale unor oameni care au avut ceva de spus, pentru umanitate, unul român şi unul german.
Ion Creangă afirma cu un secol în urmă: "daca prostia ar durea, multe ţipete s-ar auzi în lumea asta!”; acum s-ar auzi urlete şi schelălăieli !
De asemenea, un aforism al lui Albert Einstein sună aşa: “Doar două lucruri sunt infinite: Universul şi prostia umană, şi nu sunt sigur în legatură cu Universul.”
De câteva zile stau, mă gândesc şi încerc să găsesc explicaţia votului de pe 10 iunie, a votului masiv pentru USL. Aceasta nu poate fi decât una singură. Poporul Român nu mai suporta suferinţa produsă de PDL, voia să o scurteze la maxim şi din această cauză, în inteligenţa lui nativă, a votat schimbarea, cu USL pentru a fi euthanasiat cât mai repede cu putinţă.
Este o ruşine că ultimele două bastioane anticomuniste (Timişul şi Bucureştiul) au devenit roşii până în măduva oaselor. S-a terminat cu Proclamaţia de la Timişoara, s-a terminat cu Timişoara – oraş martir; mai fac doar o singură propunere: cel puţin pentru o perioadă, imnul României să fie schimbat din “Deşteaptă-te române” în “Somnoroase păsărele”… Noapte bună, Popor Român !

Dr. Livius Ţîrnea,
Prim-vicepreşedinte al PRM Timiş

0 comentarii: