26 octombrie 2010

Şi legionarii îl trag de urechi pe Băsescu: SÎNTEM TÎMPIŢII PREŞEDINTELUI?

Gafele d-lui Băsescu depăşesc limita suportabilităţii cînd confirmă ceea ce încearcă să ascundă cu abilitate: dispreţul profund faţă de acest popor! După această afirmaţie, pînă să explic altceva, îmi vine în minte acelaşi dispreţ pe care Ceauşeasca îl exprima faţă de apropiaţi, numindu-i pe români "viermii ăştia".

Domnule "Preşedinte", după ce nu veţi mai fi în funcţie, ce vreţi să faceţi, emigraţi? Păi, gîndiţi-vă că faceţi tot posibilul să ne deveniţi odios; mă opresc şi mă întorc cu cîteva luni în urmă, cînd declaraţi că nu puteţi să condamnaţi comunismul decît cu acte în regulă, emise de o comisie care să studieze trecutul şi să-şi ia răspunderea!
Deja era prea mult şi friza iraţionalul! Genocidul poporului român, practicat într-un dezmăţ total de ură, vă este necunoscut?
Crimele comise împotriva a un milion de români trebuie confirmate de o comisie?
Dumneavoastră unde eraţi, pe mare?
Cînd zeci de mii de oameni erau asasinaţi la Canal, eraţi prea mic şi nu ştiţi nimic?
Păi dacă nu ştiţi nimic din anii '50, aveţi idee, aţi auzit de daci şi de romani, că ăia au fost acum 2000 de ani? Sigur că nu!
Dacă nu aţi auzit de Aiud, de Gherla, de Baia Sprie, de Piteşti, de Ocnele Mari, de Periprava, de Sighet, de Rahova, probabil că nu aţi auzit nici de Tudor Vladimirescu: oricum nu eraţi pe lume atunci!
De răpirea Basarabiei aţi auzit? Deja poate v-ar trebui să faceţi o comisie, desigur condusă şi numită de un rus care să studieze problema, ca să vă luaţi după aceea răspunderea de a vă pronunţa! Istoria nu înseamnă nimic pentru dvs.? La ce se poate gîndi cineva: că aţi făcut subit o amnezie?
Înainte de '90 eraţi tot timpul în voiaj?
Dar după '90 aţi fost tot timpul în ţară, s-au desfăcut arhivele, s-au scris sute de cărţi, memorii ale celor care au supravieţuit, sau ale rudelor sutelor de mii de asasinaţi. Nu vă daţi seama că vă umpleţi de ridicol?
Că vă umpleţi de ridicol pe mine personal mă bucură; minciuna are picioare scurte, dar de ce să ne trataţi, de ce să trataţi poporul român ca pe nişte imbecili?
Poporul ăsta păcălit şi dispreţuit a socotit în ' 89 că nu mai poate suporta comunismul; vă propun să faceţi o comisie care să confirme revolta populară din '89! Vă propun şi pe cine să numiţi conducătorul comisiei şi care să o şi formeze: ce ziceţi de generalul Pleşiţă?
Sigur că sînt multe lucruri de care nu vă puteţi aminti. Asta se cheamă memorie selectivă; aţi fost zilele trecute la C.N.S.A.S.- nu puteţi nega! Propun să înfiinţaţi o comisie care să cerceteze dacă acest C.N.S.A.S. a existat, există şi dacă este necesar.

Arhivele Securităţii - care securitate, domnule "preşedinte", aceea înfiinţată de Walter Roman (Neulander), tovarăş de luptă cu Tismăneanu împotriva naţionaliştilor spanioli? Na, că am ajuns acum la Tismăneanu! Te cruceşti ce "imparţial ca tot românul" o să fie istoricul şi politologul Vladimir Tismăneanu, băiat de Kominternist care de ani buni mănîncă salam cu soia în Statele Unite şi care este interesat să dezvăluie crimele comunismului în România ca mîţa să lingă sare. Domnule "preşedinte", chiar ne credeţi tîmpiţi?
Dar Securitatea asta, de are cuvînt în C.N.S.A.S., de cine a fost înfiinţată? De ce trebuie studiate arhivele Securităţii, pentu că a făcut bine poporului român?
Păi dacă a făcut cel mai mare rău acestei ţări, a făcut sub conducerea comuniştilor români.
Dacă admiteţi existenţa C.N.S.A.S. înseamnă că aţi admis că părinţii securităţii, comuniştii, au fost nişte criminali; dacă au fost criminali, de ce mai trebuie să ne-o confirme Vladimir Tismăneanu?
Şi vă mai întreb ceva: cine vi 1-a vîrît pe gît pe Tismăneanu? Sau, ceva mai academic: cine v-a sugerat că el şi ciracii lui ar fi mai potriviţi pentru aşa ceva?
Aş continua aşa: păi să vă spun eu, domnule "preşedinte", cum stă treaba; dar nu trebuie să vă spun eu nimic, că le ştiţi, dar voi spune celor ce au urechi de auzit: Totul a început de la buboiul care se spărgea. Toţi liderii foştilor sateliţi ai U.R.S.S. condamnaseră comunismul; în ţară tot mai multe glasuri o cereau cu un ton ridicat.
Cine s-a opus la un proces al comunismului, proces care vă scutea de o ieşire în scenă pe temă? Păi cine să se opună, vinovaţii care urmau să fie daţi în vileag, care erau responsabili de dezmăţul criminal care însumează sute de mii de morţi pînă în 1964, cînd s-a lichidat orice rezistenţă armată sau nu împotriva comunismului, prin asasinarea tu-turor "duşmanilor de clasă" care reprezentau un pericol pentru regimul comunist criminal sau care nu mai păreau să reprezinte. Au fost zeci de mii de oameni care au ajuns în puşcăriile comuniste pe baza unui denunţ calomnios sau din aşa zise motive economice.
În aproape 20 de ani cît a durat genocidul poporului român, au fost omorîţi de către comunişti tot cea avut mai bun şi mai valoros acest popor într-o acţiune de răzbunare la nivel naţional.
În toamnă, după ce făcusem şi noi apel la autorităţi pentru de-clanşarea unui proces al comunismului (bineînţeles că nu fac nici o legătură) i-am văzut la o emisiune televizată pe d-nii Oişteanu şi Alex loanid afirmînd că trebuie făcut un "proces al comunismului" şi m-am cutremurat: mi-am dat seama că pentru a mistifica lucrurile este suficient să fii organizatorul acestui proces. Ce ar avea de ascuns aceste persoane? Răspunderea etnicilor evrei mai mult sau mai puţin trăitori în România pentru implementarea comunismului şi pentru genocidul care a urmat pînă la eliminarea lor din securitate şi din partid, cînd 80 - 90% din populaţia evreiască din România a optat pentru emigrarea în Israel.
ATENŢIE! Securitatea care, de la vîrf şi pînă la funcţiile de anchetatori, era înţesată de evrei însetaţi de răzbunare, Miliţia, plină de ofiţeri evrei care dădeau tonul, partidul comunist care controla şi dirija totul, era compus în majoritate din etnici evrei, începînd de la Ana Pauker, Teohari Georgescu, Walter Roman şi pînă la ultimul secretar de partid din întreprinderi, tăiau şi spînzurau pe spinarea amărîtului de român, repet, pînă şi i-au săturat instinctele de răzbunare şi au lichidat fizic sau psihic pe cei mai valoroşi fii ai neamului românesc, supravieţuind cei care şi-au vîndut neamul pentru 30 de arginţi şi alţii pentru un blid de linte.
Să fim bine înţeleşi: departe de mine gândul de a-i absolvi de vină pe comuniştii "români neaoşi", dar când aceştia au preluat controlul după moartea lui Gh. j£h. Dej, deja fuseseră ucişi sau anihilaţi toţi opozanţii comunismului. Poporul român "se cuminţise", era înfricoşat până acolo încât glasurile care se mai ridicau erau singulare şi sporadice.
Ceauşescu nu a omorât la fel de mulţi români ca până la venirea lui la putere, pentru simplul motiv că aproape orice rezistenţă fusese anihilată (...).
Revenind la "iubitul preşedinte": domnule Băsescu, cereţi filmele revoluţiei! Oare cei peste o mie de tineri omorîţi de comunişti în 1989 nu vă satisfac exigenţele? "Vom muri şi vom fi liberi!". Nu vă înfioară? Pe cine vreţi să salvaţi de la răspundere? Ale cui jocuri le faceţi, că ale poporului român în nici un caz!
Să vă fac un pronostic: ghiciţi care vor fi componenţii comisiei plătite cu bani grei dar şi cu vieţile şi cinstea poporului român: Vladimir Tismăneanu, Andrei Oişteanu, Radu Ioanid, Alina Mungiu, Nicolae Manolescu, Horia Patapievici şi doi istorici care să certifice mascarada.
Domnule "preşedinte'', dacă mă întrebaţi de ce scriu "preşedinte" în ghilimele, aţi ghicit: v-aţi dat arama pe faţă; sînteţi preşedintele acestui popor doar pentru că deţineţi această funcţie; în rest tot ce faceţi - sau, să nu exagerăm, aproape tot - urmăreşte un singur scop - să vă puneţi bine cu "înalta Poartă", începînd cu penibilele smiorcăieli de la "Muzeul Holocaustului" din Washington şi, deocamdată, nu există decît două alternative posibile: ori ne credeţi pe toţi idioţii lipsiţi de orice discernămînt, ori sînteţi dispus să treceţi peste orice pentru încă o alegere ca preşedinte!
Prevăd că o să apuc vremea cînd veţi deveni un "neica nimeni".

NICADOR ZELEA-CODREANU

Copyright Tricolorul

0 comentarii: