4 februarie 2013

4 februarie - Ziua Mondiala a Cancerului

Ştiaţi că începând din 2000 ziua de 4 februarie este Ziua Mondială a Cancerului? În fiecare an, această zi este dedicată distribuirii de informaţii despre bolile canceroase importanţa prevenirii lor şi metodele de prevenţie. Accentul pus pe metodele de prevenire este cu atât mai mare, dacă luăm în considerare datele furnizate de Uniunea Internaţională împotriva Cancerului, conform cărora 40 % din bolile canceroase ar putea fi prevenite. Cea mai bună metodă de a evita apariţia bolilor o constituie adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi echilibrat.

Studiile au arătat că 30 % din pacienţii bolnavi de cancer suferă de o deficienţă gravă de vitamina C şi că pacienţii din acest grup au o durată a vieţii mai scurtă după apariţia bolii.

Conform rezultatelor celui de al doilea studiu din cadrul programului National Health and Nutrition Examination Survey din SUA, persoanele care sufereau de o deficienţă mai gravă sau mai puţin gravă de vitamina C prezentau un risc de deces datorat bolilor cu 57% mai mare şi un risc de deces din cauza cancerului mai mare cu 62% decât persoanele care prezentau un nivel normal al vitaminei C.

În timpul operaţiilor de salvare şi curăţare a zonelor afectate în urma catastrofei de la Fukushima s-a observat că în cazul muncitorilor cărora le-au fost administrate doze mari de vitamina C împotriva radiaţiilor radioactive înainte şi în timpul desfăşurării activităţii nu au crescut riscul de apariţie a cancerului sau nivelul altor indicatori asociaţi cu afecţiunile produse de radiaţii. Riscul de apariţie a cancerului a crescut în mod semnificativ în cazul muncitorilor care nu au primit un tratament preventiv, însă a scăzut din nou spectaculos după două luni de tratament cu vitamina C.

Toate acestea înseamnă că noi înşine putem facem mai mult pentru prevenirea bolii, iar primul pas pe care trebuie să îl facem în direcţia aceasta este de a ne verifica dulăpiorul de medicamente de acasă şi de a-l umple cu doze uriaşe de vitamina C.

Surse bibliografice:
http://www.uicc.org/
Vitamina C previne afecţiunile produse de radiaţii – în Nutritional Medicine in Japan, 2012

0 comentarii: