15 septembrie 2010

NASA afirmă că în 2012 nu va fi Apocalipsa

"Nu există o bază reală pentru aceste presupuneri", se arată pe site-ul NASA * "Maya rămîne o civilizaţie puternică şi misterioasă, dar în 2012 nu se va întîmpla nimic, în afară de o eclipsă solară, în noiembrie" * "Planeta Eris există dar nu se va ciocni cu Terra, ci va trece la mare, mare distanţă" *"Dacă ar fi fost vorba despre vreo ciocnire, astronomii ar fi ştiut cu 10 ani în urmă".

Site-uri de Internet şi chiar cărţi recent scoase pe piaţă încearcă să profite de presupusul dezastru iminent, folosind titluri ca "Apocalipsa 2012", sau "Cum să supravieţuieşti anului 2012?".
Teoriile iniţiale au "programat" sfîrşitul lumii pentru mai 2003, însă cum nimic nu s-a întîmplat atunci, data a fost amînată pentru solistiţiul de iarnă din 2012, care coincide cu sfîrşitul unui ciclu în calendarul maiaş străvechi. La sfîrşitul săptămînii trecute, Agenţia Spaţială Americană a dorit să liniştească din nou publicul cu privire la anul 2012. Anume că nu se va întîmpla nimic spectaculos. Acelaşi anunţ a mai fost făcut în octombrie şi noiembrie 2009, după apariţia pe piaţă a filmului "2012".
Scenariul este bazat pe faptul că sfîrşitul lumii se va produce după ce o anumită planetă X ori Nibiru se va ciocni de Pămînt. Planeta ar fi fost descoperită de sumerieni, conform unor aşa-zişi oameni de ştiinţă, cercetători ai fenomenelor paranormale şi teoreticieni de pe Internet. Unele site-uri au mers pînă acolo încît au acuzat NASA că ascunde adevărul privind viitorul Terrei. Agenţia Spaţială Americană a reacţionat, precizînd că teoriile sînt doar "păcăleli de Internet". NASA insistă că respectivul calendar nu se termină pe 21 decembrie 2012, ci o altă perioadă începe imediat după şi, oricum, nu va exista o aliniere a planetelor, cel puţin pentru cîteva decenii. Şi chiar dacă această aliniere s-ar produce, efectul asupra Pămîntului ar fi "neglijabil".
"Nu există o bază reală pentru aceste presupuneri", se arată pe site-ul NASA, care susţine că dacă respectiva coliziune dintre planete ar fi reală, "astronomii ar fi aflat de ea cu cel puţin 10 ani în urmă, iar pînă acum ar fi fost vizibilă cu ochiul liber". "În mod evident, nu există". "Oameni de ştiinţă credibili din întreaga lume ştiu că nu există nici o ameninţare asociată cu anul 2012. Pînă la urmă, planeta noastră este în siguranţă de mai bine de 4 miliarde de ani", adaugă NASA.
Există o altă planetă, Eris, care "pluteşte" în spaţiu. Dar este vorba de o planetă de dimensiuni similare cu Pluto şi va rămîne în afara sistemului solar şi nu se poate apropia la o distanţă mai mare de 6,4 miliarde de kilometri de Pămînt, conform NASA.
Teoriile însă se bazează şi pe ceea ce prevede calendarul maiaş. Maya rămîne o civilizaţie misterioasă, apărută din neant şi cu o origine încă nedesluşită, la fel ca în cazul Sumerului, Indului sau Egiptului Antic. O civilizaţie cu un calendar inexplicabil de asemănător cu cel al dacilor, cu date cosmice calculate pînă la milioane de ani în trecut, deci avînd cunoştiinţe astronomice extraordinar de avansate. O dovadă în acest sens este şi calendarul, de o exactitate demnă de Secolul XX. Anul maiaş avea 365,242129 zile, în condiţiile în care actualele calcule dimensionează anul la 356,242198 zile. Pentru comparaţie, să reţinem un amănunt: Calendarul Gregorian indică 365,2425 zile. Deşi extraordinar de exact, calendarul maiaş se opreşte brusc în 22 decembrie 2012. Această dată obsedează omenirea de cîteva secole şi i s-au căutat diverse explicaţii, majoritatea de esenţă religioasă, mai ales că unele pasaje oferă argumente în acest sens.
Schimbările care se aşteaptă în 2012 vor modifica total viaţa pe Terra şi omenirea însăşi. Alexei Dimitrov, un cercetător rus, a constatat că Luna îşi fabrică atmosfera proprie, una alcătuită din compuşi ai sodiului, care acum se întinde pe o suprafaţă de 6.000 kmp. Atmosfera lui Marte creşte rapid şi se crede că ar fi dus la defectarea lui Mars Observer, în 1997. Atmosfera Terrei este şi ea în schimbare, în straturile superioare formîndu-se un nou gaz, care nu există pînă acum, iar activitatea volcanică a crescut de 5 ori din 1875 încoace. Venus suferă o creştere vizibilă a intensităţii luminoase. Cîmpul magnetic al lui Jupiter s-a dublat, iar între planetă şi unul dintre sateliţi s-a format un tub de radiaţie ionizată. Uranus şi Neptun au suferit recente inversări de poli, îşi măresc cîmpul magnetic şi devin tot mai strălucitoare. Cîmpul magnetic al Soarelui a crescut şi el cu 230% din 1901 încoace.
Academia Naţională de Ştiinţe din Siberia anunţă că aceste multiple schimbări din sistemul solar se datorează intrării acestuia în Centura Fotonică, o zonă cosmică cu o energie mult mai intensă. Această energie este preluată de Soare şi apoi răspîndită în întreg sistemul solar. Centura Fotonică este formată din mai multe benzi fotonice, care emană din centrul Galaxiei şi sînt asociate cu spiralele Căii Lactee. Centrul Galaxiei se află în Constelaţia Pleiadelor, fiind marcat de Steaua Alciona, Soarele central al Pleiadelor, aflat la 400 de ani lumină faţă de noi. Centura Fotonică încercuieşte Constelaţia Pleiadelor. Sistemul nostru solar trece prin această Centură de două ori în 25.920 de ani, perioadă considerată Anul Galactic (numit de antici Anul Mare), iar trecerea Centurii durează 2.000 de ani. Se crede că Soarele nostru a intrat deja în Centură, încă din 1998, şi se estimează că Terra va intra în 2012. Fireşte, NASA susţine că toate acestea sînt doar teorii, că sînt născociri ale Internetului şi că nu au o bază ştiinţifică.
Adepţii Conspiraţiei Mondiale susţin că NASA nu are intenţia să recunoască aceste fenomene pentru a nu stîrni panică şi, mai ales, anarhie. O anarhie atît de puternică a oamenilor aflaţi în faza sfîrşitului încît ar putea fi cu greu stăpînită de guvernele lumii. Aceiaşi "conspiraţionişti" spun că tocmai criza mondială economică este legată de acest fapt. Este dată oamenilor de către cei care conduc şi doresc să distrugă lumea tocmai pentru ca să nu fie atenţi la ceea ce se întîmplă în realitate. La polul opus se află cei care susţin că nu se va întîmpla nimic şi că NASA are dreptate. Dacă ar fi fost să se întîmple ceva atunci, conducătorii lumii ar fi ştiut şi n-ar fi avut interes să o ascundă pentru că, oricum, din 2012 n-ar mai fi avut ce să mai conducă, dacă ar fi fost un sfîrşit al lumii. Pînă în 2012 nu mai este mult, aşa că vom trăi şi vom vedea! (R.N.)

Copyright Tricolorul

0 comentarii: