6 februarie 2010

ÎNDEMN CĂTRE TINERI

In data de 23 ianuarie 2010 presedintele Liviu Tirnea prezenta in fata tinerilor,in cadrul alegerilor judetene,urmatorul discurs si indemn :

" Doamnelor, domnişoarelor şi domnilor,

În primul rând ţin să vă mulţumesc pentru prezenţa atât de numeroasă, ceea ce dovedeşte că Partidul România Mare nu e nici pe departe un partid apus aşa cum majoritatea adversarilor noştri politici vor să ne facă să credem. Ba mai mult, ţin să-i anunţ că PRM va reintra cât de curând în Parlamentul României, care s-a degradat într-un hal fără de hal de când cu aceste alegeri uninominale, care au adus în locul oamenilor de valoare ( profesori universitari, academicieni etc.) care existau în fiecare partid, o mare massă de ”bişniţari politici”.
O să vă prezint în cele ce urmează, un scurt raport al activităţii OTRM Timiş din data de 15.10.2009, când am fost numit preşedinte interimar şi până în prezent. Practic, cel puţin la nivel de tineret, am pornit reconstrucţia de la zero. Initial, în vara lui 2009, în calitate de preşedinte ales al OTRM a municipiului Timişoara, alături de Andrei Susaru, actualul preşedinte al organizaţiei municipale, am început să contactăm vechii membri din municipiul Timişoara. Am avut neplăcuta surpriză de a constata că majoritatea numerelor de telefon şi a adreselor erau fictive sau greşite.Ba mai mult, unii care au răspuns, ne-au adresat cuvinte nu tocmai plăcute. Dar totuşi, am reuşit să strângem o mână de tineri inimoşi şi idealişti care s-au alăturat cu devotament acţiunilor noastre şi care în prezent au funcţii de conducere. În luna septembrie 2009, din delegaţia PRM Timiş care s-a deplasat la Ţebea, au facut parte şi tineri. Pe la jumătatea lunii octombrie, când am preluat interimatul organizaţiei judeţene, am constatat cu stupoare, că la sediul judeţean nu mai existau nici un fel de arhive cu vechii membri. Totuşi, trebuie să recunosc, ne-a fost de mare ajutor faptul ca în acele zile eram în prag de campanie electorala pentru alegerile prezidenţiale şi câţiva tineri din judeţ (alte localităţi decât municipiul Timişoara), s-au prezentat la sediul judeţean pentru a primi materiale şi instrucţiuni specifice campaniei. Aşa l-am cunoscut pe Daniel Moraru din Buziaş, un tânăr inimos, care a reuşit să scoată în Buziaş pentru candidatul PRM un scor cu mult peste media judeţului. Il rog să se ridice în picioare dacă este prezent şi să îl şi felicit totodată pentru proaspăta alegere ca preşedinte al organizaţiei PRM Buziaş. De asemenea, am reuşit constituirea de grupuri OTRM în Lugoj, Jimbolia, Sânnicolau Mare, Giroc, Sânandrei, Pădureni etc.
Practic, activitatea membrilor OTRM în această perioadă, s-a suprapus activităţii organizaţiei mari a judeţului Timiş, tinerii contribuind din plin la bunul mers al campaniei electorale ( strângere de semnături pentru candidatul PRM, lipire de afişe electorale, împărţire de calendare şi fluturaşi cu mesajul PRM pentru alegători, participarea la emisiuni electorale la posturile locale de radio şi TV a preşedintelui interimar, adică subsemnatul, prezenţa în conferinţa de presă săptămânală a PRM Timiş, prezenţa tinerilor, în numar foarte mare, ca membri în comisiile electorale a sectiilor de votare din municipiul Timişoara şi din întreg judeţul Timiş, prezenţa liderilor organizatiei de tineret la şedinţele de Birou Executiv ale organizaţiei mari şi multe altele). De asemenea, trebuie menţionată prezenţa masivă a tinerilor PRM Timiş la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României, în Parcul Central, la Statuia Eroilor, precum şi o acţiune hotărâtă şi efectuată de conducerea OTRM Timiş de depunere a unei coroane de flori cu panglică tricoloră, la bustul Regelui Ferdinand, suveranul Romaniei în perioada înfaptuirii Marii Uniri, acţiune ilustrată şi în paginile ziarului nostru de partid, ”Tricolorul”. Cam aceasta este, foarte pe scurt, activitatea desfăşurată de tinerii PRM Timiş în scurta perioada de când am preluat interimatul.
În calitate de lider al OTRM Timiş, voi încerca să imprim tineretului o cvadruplă direcţie: CREŞTINĂ, NAŢIONALĂ, EUROPEANĂ şi JUSTIŢIARĂ.

În continuare, voi da citire unui îndemn către toţi tinerii români (nu numai membri şi simpatizanţi PRM) pentru care sentimentul naţional mai înseamnă ceva, îndemn rostit de un veteran de război, fost luptător în rezistenţa armată anticomunistă, fost deţinut politic vreme de 16 ani, pe numele său Petru Baciu.

”Cerul te cheamă. Strigă morţii din morminte. Ridică-te, tinere, e rândul tău, ai curaj. Refuză cu dem¬nitate tragicul şi ridicolul comediilor politicienilor şi conducătorilor de azi. Reînvie în memoria ta credinţa strămoşilor tăi. Reînvie demnitatea omului de altădată, dăruirea şi curajul celor ce au luptat în munţi, refuzând umilinţa, înge¬nuncherea, trădarea şi păgânizarea ţării.
Se zvârcolesc şi nu au odihnă cei căzuţi în adâncul minelor de plumb, în adânc de haznale, cei sfârtecaţi în anchete de zbirii securişti, cei ucişi de demonii cruzimii în temniţe, cei arşi de vii, cei înmormântaţi de vii, cei fără cruci şi fără mormânt. Ei au murit aici pe pământ biruind moartea cu moartea lor. Au murit ca să rămână veşnici în cer.
Tu, tinere, eşti moştenitorul şi continu¬atorul unei istorii fără pereche, fiul unui neam mereu în furtună cu vitregiile vremii, un neam de viteji, de mucenici şi martiri, vegheaţi de cneji şi sfinţi voievozi. În tine ard speranţele omului de mâine, în tine sălăşluieşte scânteia divină, în tine arde sublimul faptelor de mâine. În tine, sub loviturile dezmăţului şi mişeliilor de azi, suspină troiţe la răscruci de drum cu icoana lui Iisus plecată, altare doborâte, în tine suspină durerea străbunilor. În tine sună pre¬lung dangătul de clopot care cheamă la rugă şi luptă, ca altădată pe părinţii tăi în primejdii şi bejenii.
Tu, tinere, eşti fiu şi urmaş al celor ce au luptat şi au murit pentru ca tu să fii liber, să ai sub tine un loc de veci, să fii tu însuţi demn şi fruntea să nu-ţi pleci, să fii stăpân în casa ta.
Tu, tinere, eşti o putere, o flacără, eşti ziua de mâine şi porţi pe umerii tăi o răspundere. Faptele mari se scriu cu clocotul tinereţii, cu dăruire, cu răzvrătire împotriva răului.
Tu eşti „înaltul” spre care trebuie să mărşăluieşti şi care te duce la Dumnezeu. Dumnezeu te aşteaptă! Tu eşti conştiinţa nepervertită cu dimineţi din ceruri, cu albe primăveri. Întoarce-te cu faţa la trecut şi fi vrednic de tot ce ţi-au lăsat străbunii; nu risipi, nu da înapoi în faţa primejdiei, nu părăsi lupta. Sunt ceasuri ale istoriei care te îndeamnă şi cer: acum! Nu niciodată!
De când te-ai născut, ai crucea ta, ti¬nere şi porţi cămaşa morţii. Fi creştin şi român…
Nu părăsi pământul ţării tale, căci laşi loc duşmanului tău care te vrea învins sau alungat.
Înfruntă cu bărbăţie toate adversităţile şi toate vicleniile. Rămâi înfipt în pământul ţării tale şi în istorie.
Aici tu eşti stăpân, la altul vei fi rob. Pune mâna şi sparge cu lovituri de trăznet les¬pedea grea pe care cei fără Dumnezeu şi Ţară au aşezat-o peste sufletul nostru, peste mor¬mintele marilor străbuni, peste istoria noastră, peste Biserica ta.
Tu, tinere, eşti chemat la fapte mari. Tu eşti făuritorul unei noi ere de refacere a ţării tale, de libertate, de prosperitate, de zidire a noi altare.
Crede, roagă-te, munceşte, luptă şi vei birui. Adună-te şi tu, tinere plecat pe melea¬guri străine, la casa ta şi fă din pământul patriei tale o stea. Fără tine, fără braţul tău, tinere, fără creierul tău, viaţa celor rămaşi în ţară – bătrânii şi nevolnicii – va fi pustie, va fi neagră, va fi blestem căci ei te-au crescut şi te-au ridicat în lume pentru ca tu, la rândul tău, să iei pe umerii tăi continuitatea.
Răspunde! Nu lăsa ca peste sufletul tău să se pogoare blestemul celor din morminte, celor de azi şi celor ce vor veni după noi. Amin!”
Voi încheia, ca şi preşedintele partidului nostru, domnul Corneliu Vadim Tudor la o conferinţă de presă din urmă cu 7-8 ani, cu versurile de pe pisania de mormânt a marelui nostru poet George Coşbuc, versuri care pot spune că ne reprezintă:

“O luptă-i viaţa, deci te luptă
Cu dragoste de ea, cu dor […]
Tu ai pe-ai tăi ! De n-ai pe nimeni,
Te lupţi pe seama tuturor.”

Vă mulţumesc ! "

0 comentarii: