7 februarie 2010

CREZUL


PARTIDUL ROMÂNIA MARE

– cel mai frumos nume de partid, partidul cu cele mai frumoase însemne (Vulturul Cruciat), partidul cu cele mai nobile idealuri (refacerea României în graniţele dintre 1918-1940 şi recuperarea tezaurului de la ruşi)...

Dar întrebarea mea este: de ce a stârnit această mişcare o atât de cruntă prigoană, perpetuată de aproape 20 de ani până în ziua de azi în diverse forme şi pe diverse forumuri, ziare , reviste, posturi TV etc.? Nu cumva pentru că noi am ţintit chiar inima răului din Ţara asta? Nu cumva pentru că mesajul nostru de a aduce moralitatea în politica Românească era un pericol imens pentru cei care nu vor aşa ceva sub nici o formă, ci din contră, vor să-şi facă de cap în afacerile lor murdare când sunt la putere, să se căpătuiască şi să arunce chestia cu compromisul în politică (adică “politica e o curvă”) ca praf în ochii lumii? Mesajul de la care ar trebui să pornim acesta este: să nu mai girăm cu votul nostru oameni de joasă speţă, să refuzăm să mai alegem asa zisul "rău mai mic". Deunăzi am aflat că un preot din America, foarte celebru acolo, are un mesaj de genul: diavolul a aruncat vorba asta cu politica-i o curvă, pentru ca oamenii cinstiţi şi cu frică de Dumnezeu să se ferească de implicarea în politică (ei, exact de astfel de oameni e nevoie în politică, să ia decizii pentru Ţară şi nu pentru buzunarul lor şi să-i judece şi să-i închidă pe corupţi !)

Se zvoneşte tot mai mult în ultima vreme, că Partidul România Mare, pentru a putea supravieţui trebuie să se îndrepte către o alianţă politică… poate că ideea nu ar fi rea, dar această alianţă în nici un caz nu trebuie încheiată cu vreun partid care a participat în mod direct la dezastrul în care a ajuns România azi (personal, în această ipoteză dezastruoasă, aş demisiona a doua zi din partid). Poate ideea unui fost şi mai mult ca sigur viitor parlamentar PRM de constituire a unei alianţe din partide neparlamentare, nepătate de scandaluri de corupţie, alianţă care să aibă ca piloni centrali PRM-ul şi idea de “renaştere a neamului românesc” într-o democraţie autentică, în care să domnească legea şi nu fărădelegea este soluţia pentru România.

Nutresc speranţa că preşedintele partidului nostru, Domnul Corneliu Vadim Tudor, va rămâne şi în perioada care urmează acelaşi luptător pentru Neam şi Ţară şi nu se va îndoi în faţa nici unei vitregii a sorţii, un model pentru toţi românii cinstiţi şi patrioţi, parcă zugrăvit de versurile poetului Radu Gyr în crunta detenţie de la Aiud, în poezia intitulată “Crezul”:


Puneţi-mi lanţuri şi cătuşe
să sune scrâşnetul hain
şi mii de lacăte la uşe,
eu tot ceiace-am fost rămân.

Surpaţi asupra-mi munţi şi ape
puteţi chiar să mă spânzuraţi.
Cu grele, negre târnăcoape,
credinţa nu mi-o sfărâmaţi.

Târâţi-mă de vreţi sub şanţuri
şi îngropaţi-mi trupul stins.
Eu sorb ca Făt-Frumos, din lanţuri
puteri adânci de neînvins.

Puteţi să năpustiţi tot iadul
ca să mă frângă până-n miez.
Eu stau în viscole ca bradul
şi tare, tare ca un crez.


Dr. Livius Ţîrnea, preşedinte al OTRM Timiş




(articol scris de Livius Ţîrnea si publicat in Ziarul Tricolorul din 8 ianuarie 2010)

0 comentarii: