23 iunie 2012

71 de ani de la declanşarea Operaţiunii Barbarossa - Ostaşi, vă ordon: Treceţi Prutul !



La 22 iunie 1941, trupele române şi cele germane au trecut graniţa cu URSS, punînd astfel în aplicare planul „Barbarossa” al lui Hitler. Şocul atacului a fost în principal datorat numărului foarte mare de unităţi ale Axei care au atacat simultan. Alături de milioanele de germani, mai multe sute de mii de români, slovaci, unguri şi italieni s-au alăturat atacatorilor, iar, în Nord, finlandezii au adus o contribuţie importantă la lupta împotriva sovieticilor. În aceeaşi zi, românii au putut citi proclamaţia Mareşalului Ion Antonescu: „Ostaşi, vă ordon: Treceţi Prutul! Zdrobiţi vrăjmaşii din răsărit şi miază-noapte. Dezrobiţi din jugul roşu al bolşevismului pe fraţii noştri cotropiţi. Reîmpliniţi în trupul ţării glia străbună a Basarabilor şi codrii voievodali ai Bucovinei, ogoarele şi plaiurile voastre. Să luptaţi pentru dezrobirea fraţilor noştri, a Basarabiei şi Bucovinei, pentru cinstirea bisericilor, a vieţii şi a căminelor batjocorite de păgîni cotropitori. Să luptaţi pentru a ne răzbuna umilirea şi nedreptatea. V-o cer Neamul, Regele şi Generalul Vostru. Ostaşi, izbînda va fi a noastră. La luptă. Cu Dumnezeu înainte!”
Peste 71.000 de militari români au căzut în Războiul de Reîntregire a ţării, pornit în zorii zilei de 22 iunie 1941 şi sfîrşit tragic la 23 august 1944, act ce a trimis în lagărele de exterminare sovietice 114.000 militari români, făcuţi prizonieri de război ai Armatei Roşii. Conform arhivelor militare, numai în perioada 22 iunie-15 iulie 1941, s-au înregistrat 2.320 morţi, 7.962 răniţi şi 3.492 dispăruţi. După 33 zile de război, întreaga Basarabie şi Bucovina de Nord erau eliberate.

Sursa:
Ziarul Tricolorul, 22.06.2012

TABLETA DE INTELEPCIUNE

Infractorii se întorc la locul infracţiunii. Politicienii sînt realeşi.

K. TRINKEWITZ

13 iunie 2012

SOMNOROASE PASARELE

Anul trecut am avut o ofertă de muncă într-un laborator din Germania, lângă Frankfurt, cu un salar de pornire de cca. 5000 euro lunar. Am tot stat, m-am gândit împreună cu familia ce să facem, am spus că totuşi ce reprezentant al naţionalismului românesc sunt dacă chiar şi eu plec când am o ofertă bună din occident. Acum, în urma votului din 10 iunie am luat hotărârea definitivă: NU mai plec. Românii au votat masiv USL; va fi atât de bine în România încât nu are rost sa plec ca după 2-3 ani sa vin înapoi, într-o Românie prosperă, superioară Germaniei din toate punctele de vedere.
Lăsând gluma la o parte, prima mea reacţie la aflarea rezultatelor votului de pe 10 iunie a fost că trebuie confirmate două cugetări ale unor oameni care au avut ceva de spus, pentru umanitate, unul român şi unul german.
Ion Creangă afirma cu un secol în urmă: "daca prostia ar durea, multe ţipete s-ar auzi în lumea asta!”; acum s-ar auzi urlete şi schelălăieli !
De asemenea, un aforism al lui Albert Einstein sună aşa: “Doar două lucruri sunt infinite: Universul şi prostia umană, şi nu sunt sigur în legatură cu Universul.”
De câteva zile stau, mă gândesc şi încerc să găsesc explicaţia votului de pe 10 iunie, a votului masiv pentru USL. Aceasta nu poate fi decât una singură. Poporul Român nu mai suporta suferinţa produsă de PDL, voia să o scurteze la maxim şi din această cauză, în inteligenţa lui nativă, a votat schimbarea, cu USL pentru a fi euthanasiat cât mai repede cu putinţă.
Este o ruşine că ultimele două bastioane anticomuniste (Timişul şi Bucureştiul) au devenit roşii până în măduva oaselor. S-a terminat cu Proclamaţia de la Timişoara, s-a terminat cu Timişoara – oraş martir; mai fac doar o singură propunere: cel puţin pentru o perioadă, imnul României să fie schimbat din “Deşteaptă-te române” în “Somnoroase păsărele”… Noapte bună, Popor Român !

Dr. Livius Ţîrnea,
Prim-vicepreşedinte al PRM Timiş